Banestatus 24. januar 2021

Det er formodentlig første gang i historien, at vi på snart tredje vintermåned holder gang i de udendørs grusbaner. Det er naturligvis forårsaget af nedlukningen af de indendørs baner, men det er også i høj grad på trods af alle dogmer om, hvad man kan med grusbaner om vinteren generelt og specielt efter en periode med hård frost og sne, som vi lige er gået igennem.

Takket være en stor indsats fra aktve medlemmer, specielt Jan Holmgren, er Bane 1 spilbar, og den er faktisk booket det meste af dagen i dag, hvor vi er begunstiget af stille omend fugtigt vejr. Banen er stadig lidt fugtig efter de seneste dages regn. Man skal i den forbindelse huske, at fordampningen på denne tid af året er næsten nul, så regnvand skal forsvinde ved nedsivning. Det er vigtigt at passe godt på banen, rette buler ud, tilføre grus, hvis det er nødvendigt, og undlade af spille, hvis banen er for fugtig og blød.

Bane 2 har været ude af drift i nogle uger, efter at den først blev bulet, og efterfølgende frøs fast i sin bulede form. Vi har gået og ventet på tøvejr og en tilstrækkelig lang periode uden nedbør til at vi kunne tromle banen. I dag var leret stadig fugtigt og plastisk men ikke mudret, og derfor kunne bulerne tromles flade, linjerne tromles ned, og nyt grus tilføres, hvor det var nødvendigt. Banen er stadig for blød at spille på, men hvis det holder tørt et par dage, eller det sætter ind med dagsfrost, så kan den benyttes igen. Vi holder øje med den og meddeler på Facebook, hvis den igen bliver åben for booking. Hvis og når det sker, gælder naturligvis samme formaninger om pleje og forsigtighed som for Bane 1.