Velkommen til juletennis på Skansen

Hvad gør man, når corona lukker de indendørs tennisbaner midt i højsæsonen? Man kigger på vejret og konstaterer, at der ikke har været - eller er udsigt til - nattefrost, og så genåbner man en udendørs grusbane og husker at medbringe varmt tøj og andre nødvendigheder. Man skal huske at tisse af og klæde om hjemmefra og medbringe fyldt vandflaske, for vandforsyningen til klubhuset er afbrudt af sikkerhedsmæssige årsager for vinteren. Foreløbig er der sat net på bane 1, men hvis mange medlemmer ønsker at spille, så er man velkommen til også at montere nettet på bane 2.

Vi er nødt til at deles om banerne uden om bookingsystemet, for det er teknisk umuligt både at sætte medlemskaber i corona-bero og samtidig åbne for booking med samme medlemskaber. Derfor må vi appellere til hensyn og forståelse mellem medlemmerne. Giv plads til hinanden og aftal eventuelt forinden i klubbens Facebook-gruppe, hvornår forskellige konstellationer planlægger at bruge banerne.

Lyset er lidt af en udfordring, for der bliver jo sent lyst og tidligt mørkt. Bane 1 har en smule kunstigt lys, som kan tændes på masten, så man måske kan trække kampen hen imod kl. 16, men derefter er det nok for mørkt til at spille. Når juleferien kommer, har de fleste jo mulighed for at spille i dagtimerne, hvis vejret stadig er frostfrit.

Banens stand er spilbar, men den er tung og fugtig. Derfor er det også meget vigtigt med en grundig gang gummiskrabning efter spil; banekosten kan ikke udjævne den våde bane, og bulerne sætter sig fast, hvis de ikke bliver høvlet af med gummeskraberen.

Og så skal man naturligvis huske afstand og håndsprit. Husk, at der ikke findes rindende vand til håndvask, men der står en sprayflaske med håndsprit i klubhuset.