Genopfriskning af bookingreglerne

Vi modtager for tiden en del henvendelser fra medlemmer, som har konstateret overtrædelse af bookingreglerne. Medlemmerne har stor opmærksomhed på dette, fordi der er trængsel på de indendørs baner. Derfor er det vigtigt, at alle kender og overholder bookingreglerne. Bookingsystemet sørger automatisk for at opretholde nogle af reglerne, men der er også regler, som ikke kan implementeres via et computersystem.

Her er kort og godt, hvad du selv skal sørge for at overholde, når du booker baner som medlem:

  • Regel 1: Når to medlemmer har booket en bane, så skal begge disse medlemmer være til stede på banen. Man må gerne tage andre spillere med, men hvis Poul og Lise har booket banen, så skal Poul og Lise være til stede, når der spilles.
    Forklaring: Medlemskaber er personlige, og derfor må man ikke videregive sit nummer til andre. Vi har også medlemstyper, der ikke er personlige. Dem sælger vi f.eks. til sponsorer, men det er til en helt anden pris.
  • Regel 2: Du må ikke bruge andres numre til at holde en bane til dig selv. Det forklares bedst med et eksempel: Det er mandag, og Poul og Lise booker en bane tirsdag. Nu ringer Peter til Poul og spørger, om Poul vil spille onsdag. Det vil han gerne, men hans nummer er jo optaget, så lige nu kan han ikke booke en bane med Peter, og når hans nummer bliver ledigt igen om tirsdagen, så er banen om onsdagen sikkert taget af en anden. Men deres gode ven, Henrik, er skadet for tiden, så Peter får lov af Henrik til at bruge hans nummer til at booke tiden om onsdagen, selvom Henrik ingen planer har om at spille. Når Poul har spillet tirsdag, så afbooker Peter tiden med Henrik og booker med Poul i stedet, og alt ser ud til at være i orden. Men det må man ikke.
    Forklaring: Det er sådan set det samme: Henriks medlemskab er personligt, og i dette tilfælde booker han en bane, som han ikke selv har tænkt sig at bruge. Selvom banen bliver afbooket inden spil, så har Henrik, Poul og Peter i fællesskab snydt det fjerde medlem, som gerne ville have haft tiden om tirsdagen, og hvis tur det faktisk var til at få en bane. Det er præcis så forkert som at snyde foran i kassekøen i supermarkedet, og det bliver ikke mindre forkert af, at det er svært at opdage.

Tennisudvalget har hverken tid eller lyst til at være politibetjente. Men mange medlemmer kigger på bookingsystemet, fordi de leder efter ledige timer, og de lærer efterhånden at spotte de ulovlige mønstre og fortæller det til tennisudvalget.

Hvis Peter har brug for at booke med Poul, hvis nummer er optaget, så tilbyder vores bookingsystem en helt lovlig metode: Peter kan booke Poul ind på en gæstetime. Det koster et lille bidrag til fællesskabet på 60 kr., og så er alt i orden – også samvittigheden.